Tiden går helt plötsligt väldigt fort!!

Det är bara att inse: man ska helst inte kombinera nytt jobb, ombyggnad av kök & bad samt adoption! Det blir alldeles för mycket att hålla reda på. Ett nytt jobb med en massa nya intryck och för att vara riktigt ärlig: väldigt mycket att göra och på gränsen till acceptabelt. Att ombyggnaden kommer i samma veva - ja, det får vi väl kanske skylla oss själva för. Hade vi inte varit så sega så hade vi haft ett nytt kök och ett nytt badrum redan förra året vid den här tiden. Adoptionen har gått fort så här på slutet i och med vårt beslut att adoptera ett barn med särskilda behov. Men när man väntat så länge så tror man att man ska få vänta ett bra tag till. Men från det att alla papper var insamlade och inskickade till FFIA så tog det ju faktiskt bara 5 veckor tills vi fick vårt efterlängtade barnbesked. Det får man ju tycka är rätt snabbt!

Nu är det snart bara 1 vecka kvar till avresa och det känns nu som att tiden går för fort! Det är mycket att tänka på och jag är mest orolig för att vi inte ska få med oss alla viktiga papper. Det som är mest troligt är att alldeles för många papper åker med av bara farten...

Ett besök hos Försäkringskassan idag gjorde att vi får lov att lämna och fylla i en massa papper igen. Men jag måste ju säga att man blir ganska luttrad efter ett tag..."jaha...det här pappret ska också fyllas i...och skickas så snabbt som möjligt...ja ja, vi gör väl som dom säger att vi ska göra..."
Damen på kassan var väldigt trevlig och vi blev faktiskt lite klokare och det var snällt av henne att kunna boka in oss på så kort varsel! Hon fick lite positiv feedback vilket jag tror är sällan förekommande då man jobbar där.

Nu ska jag nog försöka ta det lugnt så jag är pigg och utvilad tills det är dags att resa till Kina! Som dom säger på Kap Verde - "No stress"


Inbjudan! ...och lite till

Nu har vår inbjudan till Kina kommit! Den kommer från FFIA med rekommenderad post på måndag förmodligen. På måndag ska vi även hämta vårt färdiga visum till Kina. Snart är det ju faktiskt bara 2 veckor kvar till avresa. Datumet närmar sig med stormsteg!

Efter en jobbig arbetsvecka kände jag att jag behövde lite "tröst" och stannade till i centrum på väg hem med bussen för att försöka hitta nåt till mig själv...och kanske till Leo också :=) Hittade en top till mig själv men sen drogs jag som av en magisk hand till barnavdelningen på Kappahl. Hittade ett par jättefina svarta mjuka byxor och randiga kortärmade tröjor (Köp 3 betala för 2). Jag ser honom framför i de kläder jag köper till honom. Jag tror Leo passar i ganska skarpa färger. Så det blev röd/vit, grön/vit och blå/vit-randiga tröjor! Jättesöta förstås.

Jag har en liten plan...kanske löjligt ;=)

När vi reser hem från Kina så ska jag och Leo ha likadana tröjor på oss = långärmad svart/vit-randig tröja. Läste i min anknytningsbok att det kan vara bra för barnet att se att vi har likadana tröjor, att vi liksom hör ihop...


En resplan är kommen...

Åhhh va gött det känns! Ett färdigt program för vår resa. Den ser ut ungefär så här:
9 april ankomst i Beijing (men nu blir det den 7 april eftersom vi åker tidigare än planerat för att få tid till shopping och annat, samt att träffa den andra familjen som också hämtar ett LKG-barn, en flicka). Vi bor på ett hotell som heter Jianguo Garden (ser rätt fint ut om man kollar på nätet). Information samma kväll och dagen efter är fri för aktiviteter :o) Den 11 april åker vi ner till provinsen och stannar där till den 17 april då vi flyger tillbaka till Beijing för att ordna med pass för vår lille gosse. Den 21 april flyger vi så hemåt och landar sent på Arlanda samma kväll (alltså 21 april). Tyvärr så flyger inte SAS direkt till Beijing längre så det blir till att byta i Köpenhamn både dit och hem. Hoppas att det går bra! 

Vi tittade precis på programmet "Kejsarinnorna Zhang" som vi har spelat in för längre sen. Det handlar om 4 flickor som åker till Kina tillsammans med sina föräldrar och besöker barnhemmet där de bodde innan adoptionen. Mycket känslosamt... 

Jag glömde säga det viktigaste...den 12 april är den riktigt stora dagen då vi får träffa vår efterlängtade son!  

"När du kom till oss"

I brevlådan låg ett tjockt kuvert. Jag kände inte igen handstilen. Det var ett litet hål i ena hörnet men det gick för den skull inte att se vad som låg i kuvertet. Sprang in och var ju nyfiken på vad det kunde vara.
När jag öppnade den så låg det en bok i den som heter "När du kom till oss"! Vilken underbar present...och så var det dags för dagens "översvämning"! Tack Pipsa för boken! Alla rader i den kommer att bli ifyllda. Den innehåller allt som kan vara av intresse för Leo när han blir lite äldre och ett fint minne för hela familjen! Det är sånt här som gör mig så oerhört glad över att vi har så många fina vänner som tänker på oss! Det tar liksom aldrig slut...och mitt hjärta svämmar över av lycka och kärlek för alla som bryr sig...och det är väldigt väldigt många! Ingen nämnd och heller ingen glömd...Det är inte bara vi som längtar utan många tillsammans med oss.
Nu lät det nästan lite religiöst...men vad spelar det för roll! I love You all!!

Ett gråt om dagen...

Så har det blivit den senaste veckan! Det är precis som att det är några "mamma-hormoner" i min kropp! :o) Helt plötsligt är mina ögon fulla av tårar och de svämmar över.

Igår var vi på IKEA och skulle köpa lite saker till Leo. Madrass, kudde, täcke, sängkläder, några gosedjur (min idé), förvaringslåda för leksaker och några hårda leksaker. Jag stod och höll i täcke och kudde. Då blir det "översvämning". Klas tittar på mig med stora ögon och undrar förstås varför jag gråter ;=)  Ja, men fattar du, säger jag, vi köper till vår son nu och han kommer att ha det här täcket och sova på den här kudden och ha dom här sängkläderna! Undrar just hur det såg ut! Gråta bara så där! Sen gick jag och snörvlade mig igenom hela "Barnens IKEA". Smög ner några gulliga gosedjur i påsen och jag blev avslöjad när vi plockade upp varorna på bandet vid kassan. "Oooops, den måste ha krypit ner alldeles själv i påsen".
Vi gick från IKEA som två packåsnor! Men roligt var det!! JAG ÄR MAMMA!!!!!!!!!!!

RSS 2.0