Tjoho!!

I helgen pratade vi om att vårt nya medgivande borde komma när som helst. Så jag ringde Familjerätten igår. Det blev ju naturligtvis ett nytt!!!! Även om jag ändå trodde det innerst inne så vet man ju inte. Den kommer väl hem idag eller imorgon. Ringde och berättade det för mannen som lite kaxigt sa: "Ja, det visste jag ju". Dessutom kom ett mail från våra nyfunna vänner i Enköping där vi får veta vad som händer med deras lilla son Anton och hur det går med hans operationer. 1:a operationen 1 oktober. Jag får tårar i ögonen...
Efter samtalet med Familjerätten igår så tog jag genast upp pappret som jag tagit ut från nätet för flera månader sen. LKG-teamet i Solna. Det är där vårt barn kommer att tas om hand och opereras! Ringde dit och det var en stressad kvinna som sa att hon som är koordinator hade semester och skulle komma tillbaka imorgon (läs: idag). Så nu får Klas ringa. Eftersom jag är i full färd med C-uppsatsen och idag har jag ingen tid till det. Det börjar närma sig nu... :o)


 


Scary....

Jo, lite läskigt är det....Med tanke på att vi kanske kan börja med nedräkning tills vi kan åka till Kina! Vi kommer att bli 3! Det är en liten människa som kommer att ta plats i våra liv och vara huvudpersonen! Det finns en stor chans till att just den lilla pojken eller flickan kommer att bli bortskämd... När jag varit in i någon klädbutik och kikat på kläder till mig själv så har jag som en magnet sugits till barnavdelningen...men inte vågat köpa något. Jag har tittat på storlekar, färger, "pojk"kläder och "flick"kläder men också plagg som är neutrala och som både en flicka och pojke kan ha. Hmmm, en turkos pyjamas, eller en brun tröja...jo, det funkar... Men det är väl klart att jag kan köpa en blå tröja även om det blir en tjej och att en röd byxa även passar till en kille. Det är inte det. Det är mest för mitt egen skull, det känns som jag vill ha en liten "snuttefilt" :o)
är vi skickar in ansökan kan det vara 3-6 månader tills vi får barnbesked. Då kan man ju faktiskt köpa en kam och börja dra stickor och räkna ned. Det känns overkligt! Men sant!

Lite mer positiv :o)

Lämnade in lite hälsointyg och övriga intyg till Familjerätten igår. Hade också med mig ett annat papper som vår utredare skulle fylla i. Det var en "Bekräftelse från utredare". Vilket betyder att hon intygar att vi pratat om att adoptera ett barn med särskilda behov. Det verkar inte som att det bara är i Sverige man ska ha en massa intyg och papper för allt möjligt. Kina verkar också vara ganska förtjust i det... :o)
Men nu gäller det ju ett barn som vi ska adoptera så det är klart att det ska vara noggrant och ordentligt gjort. Även om vi hela tiden är i händerna på, och beroende av andra, så infinner man sig i detta ändå. "jaha...behövs det intyget? OK, då fixar vi det... Jaha, vi ska intyga att vi inte ska slå barnet...Nä, det är klart att vi inte ska göra...men det ska ändå stå på ett papper... OK, om vi dör så ska min syster och hennes man ta hand om vårt älskade barn... Nja, jag hade väl inte tänkt att vi skulle dö än... men vi får väl skriva ner det på ett papper i allafall". 
Vi, som hela tiden är i händerna på någon annan, får bara rätta sig in i ledet. 
Nåväl, vi fick "Bekräftelse från utredare" underskrivet och fick den också i handen i original, vilket kändes skönt. Ett papper är avklarat i allafall, det är ju alltid nåt :o) ! 
Köerna för att få adoptera ett barn från Kina är nu uppe i 4 år, kan man säga. Jag tycker det är en helt absurd och ofattbart lång tid! Jag kan då säga att det går inte jag med på. Nu har vi ju bestämt oss för att adoptera ett barn med särskilda behov och beslutet känns helt rätt! Vi har bestämt oss för ett barn med LKG. Klas säger att han kan tänka sig ett barn med andra särskilda behov också. Ja, kanske det... men jag tycker att vi kan börja så här. Vi vet ju inte hur det kommer att bli med vårt första barn. Visst, det går att åtgärda ett barn med LKG, men jag tror att det ändå kan vara en rätt tät kontakt med det LKG-team som kommer att ha hand om vårt barn. Mycket sjukhuskontakter, med andra ord. Vi vet ju heller inte hur barnet kommer att reagera. 
Vi börjar så här, tycker jag.
  

RSS 2.0