Dags för förskolan igen...

I måndags började lillgubben på förskolan igen. I sommar har han faktiskt blivit lite feg :-) och med det menar jag att han inte riktigt vågar gå själv och ex tvätta händerna, eller vara ensam i rummet på övervåningen. Han säger att det är "lite läskigt" och att det finns spöken. Det där med spöken kommer nog från en bok som heter "Milla och Mållgan" (samma författare som till Alfons-böckerna), där Mållgan är ett snällt spöke som skyddar Milla på kvällen när hon ser en massa konstiga skuggor och hör ljud. Inget konstigt med det men kanske lite läskigt för en 3-åring. Ändå vill han att jag ska läsa den. Jo, det jag ville komma till var att vi var lite oroliga för när han skulle börja på förskolan i måndags.
Men det visade sig att det fanns ingen anledning till oro! Han har lekt för fullt och hittat på nya saker. Byggt torn, lekt med tåg och varit med på lässtunder - Leo älskar ju när vi läser för honom! Men det där med att vila verkar han vilja skippa. Han sover i varje fall inte, utan ligger väl mest och slappnar av. Men det blir ingen sömn i allafall som det var i våras när han gick på förskolan. Nu har ju Leo flyttat upp en avdelning och hans avdelning heter numera "Flamman" med 3-4 åringar. Pedagogerna är imponerade över att han pratar så bra och att han är så social och kan leka med alla barn. Han leker ofta med de äldre barnen också. 
Jag måste ju faktiskt säga att jag är en mycket stolt mamma som har en sån duktig, rolig, fin, intelligent och skojfrisk liten kille! 
En sak till jag måste nämna...som är lite komisk. När nu vilan på förskolan är "skippad" av unge herr Hedberg själv så blir resultatet att han blir ganska trött då vi varit hemma ett tag. Idag exempelvis, så tog det en liten stund för mig med maten (pappa var ute med jobbet), och sen när vi skulle äta så såg Leo väldigt trött ut. Jag vet inte hur många ggr han somnade. Huvudet föll åt sidan och han kunde inte hålla ögonen öppna. Man kan väl säga att han åt och sov samtidigt! Slå det den som kan ;=) !!

  

Sommar 2011

Nu har snart sommarn snart passerat. Även om jag har min sista semester vecka nu. Jag har ju jobbat hela sommaren eftersom jag endast har ett vik. Klas har varit hemma i snart 7 veckor med Leo. 4 veckors semester och resten föräldraledigt. Leo har fått ha lång-semester!
Vi har hunnit med mycket ändå denna sommar trots att jag jobbat. På helgerna har vi cyklat, gått i Mulle-skog, hälsat på vänner och släktingar, varit ute på lantstället. Början av augusti började med att Leo och pappa Klas åkte upp till Norrland för att umgås med morfar. Där har dom hittat på en massa roliga saker som ex åka till ett traktormuseum i Svartbyn utanför Överkalix, ro båt, klippa gräs, gå i skogen, grilla korv, plocka bär mm mm.
Därefter kom morfar med ner till Stockholm där vi inte haft en lugn stund :=)
Det började med födelsedagsfirande. Leos moster fyllde år i juli och vi skulle fira henne med en tur på sjön i deras fina båt. Att det var fint väder var ju inte heller helt fel. Vi slussade några gånger och det var roligt - både för liten och stor. Alla hade det mycket trevligt!
Dagen efter skulle vi gå på Vasamuséet men det var en sådan lång kö och dessutom ösregnade det så vi gick istället till Aquaria och tittade på fiskar och andra vattendjur. Leo fastnade speciellt för en ilgrön lite groda!
Måndagen hade vi ett inplanerat läkarbesök för Leo hos öronläkarn på Danderyd. Besöket tog väl kanske 5 minuter. Därför känns det extra surt att åka en sådan lång väg för ett så kort besök där läkarn konstaterade att de små rören sitter kvar i bägge öronen men att de förmodligen kommer att trilla av nu mellan 3-4 års ålder. Vi skulle höra av oss om vi tycker att hans hörsel blivit sämre. Men det är inget som vi tänkt på nån gång faktiskt. Han har, som alla andra barn, selektiv hörsel ;=) 

Tisdagen var en stor dag! Då skulle färden gå till Mariefred där vi skulle åka ånglok!! Kusin Louise följde också med till Leos stora glädje! Han älskar sin kusin Lollo.  Att åka ånglok var väldigt spännande och det blev en heldagsutflykt. Leo fick en tröja med ångloket på som han är mycket stolt över att bära (har haft den på sig i 4 dar i sträck tills den blev för smutsig att använda!) Under hela denna sommar har vi märkt att Leo börjat prata otroligt mycket! Det kommer nya ord och meningar hela tiden och det är riktigt roligt att höra. Han är en liten kille med mycket humor. På kvällen var vi bjudna på middag till (min) moster Clary och Torgny. Maten var suverän och vi hade mycket trevligt. Pappa (morfar) stannade där över natten eftersom dom hade så mycket att prata om.

Onsdagen blev en liten vilodag! Jag åkte och klippte håret hos syrran (Leos moster) och sen var det middag med syrran och Leffe och Louise på restaurang. När vi sitter i bilen så säger moster till Leo: "När man ska äta på restaurang så måste man sitta still som en pinne". Leo tittar på sin moster och brister ut i ett slags "hånskratt" och skakar samtidigt på huvudet och säger "neeeej"! Alla i bilen skrattar åt honom förstås! Det lät väldigt roligt. 
Han "uppförde" sig väldigt bra på restaurangen och det har blivit några sådana så han har väl blivit van. Dessutom flörtar han med alla servitriser ;=) 

Torsdag - dags för en tripp till Småland och till Abbetorp! Jag har längtat att få ta med pappa dit. Mamma också förstås, men det har inte varit möjligt förut. Lunch åt vi i Västervik och Leo flörtade med servitrisen som nog blev lite förtjust i honom! 

Vi har försökt att visa pappa en del av Småland. Varit på Pukebergs glasbruk där pappa fått se glasblåsning, promenerat runt i butiken där och fikat lite. Vi åkte till Kalmar och gick runt på slottet. Sen lunch på en väldigt mysigt ställe med live jazz som pappa uppskattade mycket. Vi andra också för den delen. Leo satt som ett tänt ljus och lyssnade på musiken. 

Lördagen kom och det var dags för den stora släkt-kräftskivan!! Den här gången skulle vi bli många! Hela 26 personer blev vi till slut! Pappa åt kräftor för första gången (möjligen har han ätit det på 80-talet men glömt bort det enligt en säker källa he he). (På dagen gjorde vi utflykt till Abodaklint - där dom byggt ett högt utsiktstorn. Vilken utsikt!)
Leo åt också kräftor! Tyckte det var gott! 

Mycket har hänt den här sommaren som sagt! Att Leo börjat prata så mycket och dessutom vuxit och blivit både längre och tyngre är roligt att se! Att min pappa varit här nere i Stockholm gjorde nog honom mycket gott och annat att tänka på. Han tog med sig många fina minnen tillbaka till Skaulo. Å vi har många fina minnen tillsammans med pappa/morfar/svärfar! 

 

 RSS 2.0