Nya upptäckter!

I veckan när vi var och handlade mat så skulle vi också köpa på oss lite "barn-prylar"! Bl a nappflaskor, haklappar, barnsalva, barnschampo/tväl, barnolja, puréer för hård & lös mage, välling mm mm. I min famn hade jag slutligen så mycket saker så jag knappt kunde bära det. Något som jag letade efter vad barnmats-burkar och välling. Jag har ju aldrig letat efter sånt här förut och upptäckte en ny värld som helt klart var utanför min egen! När jag slutligen hittade hyllan visade det sig att det var inte bara en hylla! Hmmm, välling, risgröt kan nog vara bra för honom för det är han nog van vid. Bra, då bestämmer jag mig för det...eller vänta...risgröt med banan och äpple, risgröt med aprikos och mango, fullkorns risgröt, naturell risgröt, havre risgröt.... OK, jag börjar istället med att leta efter katrinplommonpuré istället...ok, då ska vi se...var har vi det?? Står dom månne i bostavsordning eller beroende på vilket märke det är?? Semper, Nestlé, aha något ekologiskt märke också...det kan väl vara bra...Klas kom till min räddning när jag till slut blivit alldeles förvirrad av alla märken och varianter. Det är tur att nån kan bestämma sig i allafall! ;=)

Längtan...

Fick en sådan otrolig längtan. Det är klart att jag längtar hela tiden, men det liksom högg till i hjärtat. Jag tittade på den senaste bilden på sonen och tyckte han såg lite ledsen ut. Jag hoppas han blir lite gladare när han får träffa oss och lära känna oss och känner att vi kommer att ta hand om honom - att det är vi som är hans mamma och pappa.

Avresedatumet är nu 8 april. Kanske åker vi någon dag innan för att shoppa i Peking. Det får bli lite hårda leksaker :o) och lite kläder till vår son. En paraplyvagn som är lätt att ha med sig. Å även handla gåvor till barnhemmet.

Igår gjorde vi klart ett litet fotoalbum som vi tänkte skicka iväg till barnhemmet och till lille BaoQuan. Jag hoppas att personalen kommer att visa honom bilderna på hans föräldrar. Jag har virkat en liten gossefilt som har försökt krama den extra hårt för att den ska ha "vår doft" och tror att den också slinker med i paketet. Babyfilten som jag virkat redan för några månader sedan ska ju naturligtvis med när vi åker till Kina :o)

På bilderna vi fått på honom ser det ut som att han har mycket leksaker och barnhemmet ser trevligt ut. Han ser glad ut på bilderna (förutom på den senaste bilden där han ser lite ledsen ut). Men även om han ser ut att ha det bra så har vi ju ingen aning om hur han kommer att vara när vi väl träffar honom. Man får nästan räkna med precis vad som helst och anpassa sig därefter. Jag har läst någonstans att barn med särskilda behov tas om hand lite extra av barnhemspersonalen. Alla barn är ju värda mycket omsorg och kärlek men Kina är ett annat land än Sverige och man kanske tänker annorlunda...barn som ser annorlunda ut behandlas på annat sätt. Kanske är det därför han är opererad i läppen just för utseendet skull - man ser inte vid första anblicken att han har Läpp/Käk/Gomspalt och det är det som kineserna vill visa. Utåt sett ser man inget.

Vår son kommer att bli så älskad och omtyckt av oss och många andra. Jag är så otroligt glad över att det är så många som visar en sån glädje över det som vi nu har framför oss.

Nedan syns "Silver Beach" - kinesernas eget badparadis som ligger i Beihai, där vi kommer att vara om 50 dagar!


Nytt datum!

Jag hade sett fram emot att vi skulle få åka den 25 mars. Men nu blir det 8 april istället. Ja...vad ska man göra...ingenting helt enkelt. Det är bara att inse att så är det. Det går inte att påverka på nåt sätt! Ytterligare papper att fylla i men nu ligger det i allafall en preliminär bokning för oss den 8 april. Men vi hade tänkt åka några dar tidigare för att kunna uppleva Peking lite grann innan. Å hinna köpa lite kläder, paraplyvagn, presenter till barnhemmet osv osv. Varför får man bara ta med sig 20kg!?

Det vi gjort nu är att vi fyllt i ett papper med lite info om oss själv, som passnummer, födelsedatum, nationalitet, årsinkomst, vad vi jobbar med osv. Jag tycker vi redan fyllt i en massa men det ska ju vara enligt konstens alla regler ;o) sedan fylla i papper för visumansökan förstås och ett papper som går till resebyrån med vad vi har för önskemål som ex. tidigare avresedatum osv. Det gäller att läsa allt väldigt noggrannt för att inte missa nåt.

Passfoton har vi tagit också. 8 stycken! Som inte går till ett nytt pass...nej, det ska dels gå till visum ansökan och sen ska man ha med en massa foton till Kina också. Tur vi inte såg ut som brottslingar på korten! ;=)

Tips från andra som adopterat är mycket värdefullt! Tack Irene för dina tips och Karin också! Vi köpte en bärsele för det tror vi kommer vara bra för anknytningen. Det är nästan så att vi ställt in oss på att det är en stabil liten kille som är glad och positiv (enligt rapport från barnhemmet) men vi ska nog vara förberedda på att det kan bli helt annorlunda.

Jag håller på att virka en snuttefilt till honom som jag inte vet om jag ska skicka tillsammans med fotona på oss eller om jag ska ta med den när vi åker... Försöker krama den lite extra så "vår doft" ska finnas på den.

Kläder har vi nu en hel del. Jag köpte senast igår...(Va? tycker ni jag köper kläder ofta??) men då var det två pyjamas eftersom jag(eller rättare sagt Leo) inte haft någon förut. Sen råkade jag köpa ett par mjukisbyxor också. Vi har även fått mycket. Jättefina kläder! Jag är så glad och tacksam för att det är så många som tänker på oss alla tre! 

   

Fina små ord...

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously my own

Never forget for a single minute
You didn’t grow under my heart
But in it


Mycket på en gång...

Oj, vad det är roligt att det händer grejer! Igår kom mail från FFIA på adressen till barnhemmet. Vi ska nämligen ta lite foton på oss själva och skicka det till vår lille son! Det är ingen garanti att det kommer fram men man kan alltid göra ett försök... :o) Kanske ska man skicka med ett litet gosedjur (som en väninna föreslog) - det är ju faktiskt ingen dum idé! Om det gosedjuret hamnar hos någon annan av barnen på barnhemmet så gör det ju inget. Vår son kan sedan få så många gosedjur han vill!
Efter att ha shoppat lite kläder (eehhh...ganska mycket) så tänkte jag att jag skulle tvätta dem. Det kändes lite konstigt...tvätta barnkläder. Å sedan hänga upp dem. Det va gulligt! Tänk att man kan bli glad för en sådan liten sak!
Igår var jag till hemutredaren och fick lite underskrifter på papper som ska skickas vidare till FFIA så snart som möjligt. Eller rättare sagt när Klas har kommit hem från sin långresa och kan underteckna! Sen är det bara att vänta på inbjudan från Kina för att kunna skaffa visum och resan blir då definitiv! Det är ju så otroligt spännande!
Eller vad tycker ni som läser och följer min blogg? ;o)

RSS 2.0