Då var vi där igen...

40 år. Det är bara att inse att alla i vår ålder har barn! Var på fest igår - 40 års fest. Varenda en hade barn. Jag är dessutom ingen "mingel-människa" så jag hade talat om för Klas att jag inte ville bli lämnad "ensam". Det enda paret som pratade med mig/oss (Klas kan mingla men inte jag...) frågade naturligtvis om vi hade barn. När jag sa högt och tydligt att "Nej, vi har inga barn". Jaha....då blev det tyst i några sekunder. Dom trodde kanske att vi kom från en annan planet men vågade inte fråga. Det verkade som att dom själva hade ett halvt fotbollslag av ungar eftersom dom var ute efter en 7-sitsig bil!
Kände mig minst sagt utanför. Där satt alla - som dessutom kände varann - och pratade och skrattade, med barnen springandes runt omkring. Ganska normalt men för mig ganska avlägset. Om nu barn var det enda samtalsämnet så skulle nog jag ständigt vara tyst. Visst kan jag kommentera, men hur kul är det på en skala...? Komma med råd hur alla som är mammor och pappor ska uppfostra sina barn? "Gör si och gör så så blir det nog bra". Nä, det var ganska skönt att komma hem på kvällen, ta av sig fest-kläderna, byta om till myskläder och krypa upp i soffan och bara glo på tv....  

NU!!

Jag vill ha barn nu...jag har varit redo tillräckligt länge. Kanske det vore nåt med en syskonadoption men läste någonstans att det inte går fortare ändå. Inte så vanligt med syskon från Kina. Jag behöver mer kontroll över mig själv. Jag är hela tiden i händerna på någon/något annat: skolan, jobb, adoptionsorganistationen... Jag vill själv bestämma nån gång! Mer kontroll till mig! Jag ska ta å beställa en Mindfulness-bok för att kunna vara mer närvarande i nuet. Inte tänka bakåt och kanske inte heller framåt. Vara här och nu och njuta av det livet ger mig idag. Jag behöver lära mig det. Nu är det dags att ta kontrollen över mig själv!!


RSS 2.0