Den som väntar på något gott...väntar alltid för länge!

Det är inte klokt och inte mänskligt att få vänta i nästan 4 år för ett barn. Det är ju nästan så man ger upp och blir urless på det! Men vad ska man göra? Det är bara att snällt sitta att vänta. Hela tiden i händerna på någon annan. Hela tiden vara rädd för att något oförutsett ska hända. Vad händer om det land man står i kö hos, helt plötsligt bestämmer sig för att ändra sina regler, eller att Sverige av någon anledning blir ovän med det där landet som är så viktigt för en? Det får ju bara inte hända! Vår "graviditet" växer i våra hjärtan och längtan blir ju inte mindre för att man står längre tid i kö. Om jag blundar så är vi där...i den stunden...då vi möter vårt barn. När jag öppnar ögonen igen är det som en bubbla som spricker...det var bara en dröm. Det känns avlägset men kommer snart...en annan dag...en annan månad...ett annat år...   

Jag väljer själv...

Jag vill välja själv om jag ska träffa små bebisar eller inte...och den här gången väljer jag att inte göra det. Alla små barn som jag är omgiven med är naturligtvis söta och snälla och rara och jag tycker mycket om dom! Men ibland blir det för mycket för mig. Då väljer jag att inte träffa dom små liven. Eller rättare sagt...att träffa nya små liv. Så ibland är det bra att man kan skylla på att man ska vara hundvakt :o) ...och hunden gillar inte små barn (= ännu bättre).
Jag menar, om jag träffar en ny liten människa så ska jag titta på barnet, helst säga grattis till föräldrarna och dessutom (helst) tycka att barnet är det sötaste i hela världen. Inuti mig rasar samtidigt min inre värld. Jag är utesluten ur den här "lyckan" att få bära ett eget barn i min kropp, föda barnet, och få se lyckan i min mans ögon när barnet precis är fött och samtidigt känna en enorm lycka för att vi "gjort" något tillsammans. Men jag tänker ju inte så här varje gång förstås. Därför tycker jag att jag får bestämma själv om jag vill träffa dom här små bebisarna....

Nu händer det grejer

På onsdag ska vi till Solna och träffa en specialistsjuksköterska som jobbar i LKG-teamet. Jag gissar att hon ska berätta hur en rehabplan kan se ut mm mm + att vi kan få lite namn på ex läkare osv som vi kan skicka till Kina. Jag är glad att vi fick en tid så snart. Det är man ju inte van vid direkt...annars är det långa väntetider överallt. Nu är det faktiskt så att vi kan börja fylla i alla de dokument som kan förberedas! Som ex läkarintyg på engelska, personligt brev osv.
När jag var ute på löparrunda igår så tänkte jag..."nästa höst kan jag nog inte bara snöra på mig skorna och sticka ut och springa". En annan tanke som slog mig då jag såg en pappa som nog precis hämtat sina barn på dagis och som kom sakta promenerandes på gångbanan var: "han tycker säkert att det skulle vara jätteskönt att snöra på sig löpardojorna och sticka ut å springa, men det kan han inte för att han har 2 barn han skulle hämta...medan jag tänkte tvärtom: jag önskade jag var i hans skor...att det var jag som hämtade mina 2 barn på dagis och sakta promenerade på gångbanan". Nä, jag måste ta vara på tiden som den är: här och nu! Den här tiden kommer aldrig tillbaka. Nästa höst har jag kanske fullt upp! :o) 

RSS 2.0