Jul jul strålande jul...

Julen har som sagt passerat. Idag ska vi faktiskt åka på kryssning! Min lilla familj, med man och barn och sen ska pappa med också, som är här nere och firar jul och nyår tillsammans med oss. Med på kryssningen ska minsyster, hennes man, Louise (systerdotter) men pojkvän, mfl mfl. Vi är totalt 14 st. Vi hör väl till det yngre klientelet :=) Många är äldre och pensionärer (som min pappa ex). Det blir Leos första kryssning :=) Vi var igår och tittade på Regalskeppet Vasa. Att försöka förklara för Leo som nu hunnit bli 3½ år att vi ska åka på en ännu större båt...ja, det lär han väl märka när vi ser båten (Birka Cruises). Förra året när vi firade jul så fick Klas vara tomte - han gör jobbet så bra och är en barsk tomte som är ganska envis. Han fick vara jultomte i år igen. Förra året trodde vi att Leo skulle bli rädd, men det var snarare tvärtom. Han sprang fram och skulle hjälpa tomten att dela ut julklappar och var väldigt orädd. Nåväl, det här året då...skulle han vara rädd den här gången? Först kom tomten på altanen och tittade in på oss alla som satt där och väntade. Han knackade på rutan och Leo upptäckte inte ens honom! Men sen såg han tomten och nu skulle tomten komma och knacka på ytterdörren så jag och Leo sprang iväg till dörren och väntade på tomtens knackningar. Han gömde sig lite försiktigt bakom mig och när tomten frågade om det fanns några snälla barn här? Då sa Leo med hög och klar stämma: JAAAA! Sen visade han tomten in och han fick sätta sig på en stol för att dela ut alla julklappar. Leo hjälpte tomten...och konstigt nog så valde han ut dom julklappar som var till honom själv! Jag har varit snäll, sa Leo (det är därför jag får så mycket julklappar)...Tomten fick i allafall hjälp med alla julklappar även om fokus inte var så bra på slutet, när man helst av allt ville öppna sina julklappar (Leo alltså). Jag älskar julen, mamma, sa han. Å vad han har börjat prata! Jisses! Nu försöker jag sluta att "översätta" för folk vad han säger, dom förstår ju faktiskt vad han säger. Påhittig är han också, hittar på egna sånger och namn för olika personer. Jag sa till pappa att han skulle köpa ett pussel till Leo. Ett lite svårare, eftersom han lägger ihop alla pussel med enkelhet. Aha, ett pussel med nästan 60 bitar och för barn som är 5+. Det ska väl ändå vara lite svårt för honom? Nähä, inte det...!? Jag satt bredvid honom och tittade när pusselbit efter pusselbit hamnade på rätt plats. Den enda hjälpen han fick var att jag sa till honom att han kunde titta på motivet på kartongen för att se hur bilden såg ut. Men inte ens det gjorde han! Han la hela pusselt alldeles själv! Kan man känna sig annat än stolt! En annan sak som jag tycker är rätt sött av honom att säga är: "jag är kär i dig, mamma". Ha det gott, folk!

Kommentarer
Postat av: karin

Vilken gulleplutt han är! (Leo alltså,inte den barska tomten) Han blir väl ingengör,pusseldesigner eller helt enkel tar sig fram i livet som tjejtjusare.

kram från Karin

2012-01-01 @ 16:52:22
Postat av: Kitaselev

Hej Gabriella! Carl Arlbrandt heter jag, och tillsammans med min kompis Anna Nordling skriver vi ett projektarbete angående adoption som lite mer på djupet skall beskriva den process som det faktiskt är. Vårt arbete är inriktat på just adoption mellan Sverige och Kina. Vi försöker få kontakt i både adopterade och föräldrar som har adopterat. Och då hittade vi dig!

Vi skulle vara evigt tacksamma om du skulle vilja svara på ett par frågor som vi har formulerat själva. Allt är anonymt!

Maila mig gärna! Tack / Carl och Anna

2012-01-08 @ 21:14:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0