"Varför tar det så lång tid?"

Ja...det kan man fråga sig. Det är många som ställer den frågan till mig när jag berättar av vi stått i kö sedan februari 2008. När vi nu fått barnbesked i början på december så får vi i allafall vänta innan vi kan hämta gossen. "Varför tar det sån tid?" - frågar alla. Tänk om jag visste det. Men jag kan gissa vad detta beror på. Det finns många barn som är utan föräldrar och som mycket väl behöver ett kärelskfullt hem med kärleksfulla föräldrar och en trygg och säker uppväxt. MEN alla barn är inte tillgängliga för adoption. Alla länder som adopterar sina barn internationellt har olika regler för hur allt ska gå till. Mycket handlar naturligtvis om administration. Man kan tycka att när man väl får ett barnbesked så är det ju "bara" att åka och hämta barnet. Men det är mycket som ska ordnas innan. Fler och fler väljer, precis som vi gjort, att adoptera ett barn med s.k särskilda behov, vilket gör att det s.k pappersarbetet tar längre tid just för det stora intresset för dessa barn som, precis som alla andra barn, behöver föräldrar. Det är inte bara Sverige som adopterar från ex. Kina utan det finns fler länder som väljer Kina som adoptionsland. 

Men vi kan inte göra något för att påverka utan det är bara att snällt vänta in nästa kontakt med adoptionsorganisationen som meddelar när det kan bli dags för oss att hämta hem vår gosse. De har ju i sin tur fått besked från CCAA - China Center of Adoption Affairs. Som vi ju alla vet är kontakt med myndigheter lite stelt och tar lång tid och Kina är ju inget undantag. 

Vi är så glada över vårt barn och nu vet vi hur länge vi max behöver vänta på att få åka till Kina så har vi väntat så här länge så kan vi vänta lite till. Förr eller senare har vi honom i vår famn! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0